Scoliose

Een scoliose is een zijdelingse verkromming van uw wervelkolom. U kunt hierdoor stijve schouders en gewrichten krijgen, uw spierkracht vermindert, net als uw coördinatie, evenwicht, ademhaling en uithoudingsvermogen.

 

Meer over scoliose

Heeft u een niet-structurele scoliose, dan kan die vrijwel geheel worden gecorrigeerd. Bij een structurele scoliose is dat anders: veelal ontwikkelt die zich tijdens de groeiperiode. (zie ook oefentherapie voor de jeugd). 

 

Door de asymmetrie in uw houding (als gevolg van scoliose) verandert uw houding en manier van bewegen. Dat kan weer zorgen voor tal van klachten die uw functioneren thuis en op uw werk negatief kunnen beïnvloeden.

 

Wat kan ik voor u doen?

Ik kijk naar uw houding, de stand en beweeglijkheid van uw wervelkolom, uw gewrichten, uw totale spierkracht en in hoeverre uw klachten van invloed zijn op uw dagelijkse manier van beweging. U oefent zodat uw beweeglijkheid en spierkracht verbeteren. Ik besteed aandacht aan symmetrisch bewegen, zodat uw houding en bewegingen beter in balans komen. Dit voorkomt in veel gevallen verergering van klachten/scoliose of leidt tot vermindering van klachten/scoliose.

 

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail.

 

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 36 01 50 of stuur een e-mail.

Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

 

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
Telefoon 0572 360150
marleen@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 92weultjes