Osteoporose

Broze botten zorgen voor osteoperose. U hebt dan helaas een grotere kans op een botbreuk. Soms ervaart u klachten in uw rug, nek, schouders of heupen. Ook verminderd evenwicht of mindere coördinatie kunnen gevolgen zijn van osteoperose.

 

Wat gebeurt er?

Hormonen, aanleg en te weinig bewegen spelen en rol bij osteoperose. Vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Vaak openbaart zich osteoperose na de menopauze, of wordt na een val met botbreuk duidelijk dat u osteoperose heeft. Soms ontstaat in de wervelkolom een inzakking, waardoor er een buiging in de wervelkolom ontstaat. U merkt dat omdat u dan kleiner wordt en u pijnklachten ervaart in uw rug, nek, schouders en heupen.

 

Wat kan ik voor u doen?

U kunt preventief iets doen om klachten die voortkomen uit osteoperose te voorkomen of te beperken. Ook bij klachten kunt u veel aan Cesartherapie hebben. U krijgt informatie en advies. Verder leert u goede coördinatie en evenwichtoefeningen, waardoor u weer vertrouwen krijgt in bewegen. U traint uw houding tijdens dagelijkse bewegingen en versterkt uw spieren. Ook een goede ademhaling komt aan bod.

 

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 36 01 50 of stuur een e-mail.

Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

 

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
Telefoon 0572 360150
marleen@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 92weultjes