Oefentherapie voor de jeugd

In onze praktijk kunnen kinderen en jongeren terecht. Het kan zijn dat bij kinderen gedurende de groei een houdingsafwijking ontstaat. Zeker tegenwoordig nu kinderen minder spelen en ze met een verkeerde houding achter de computer zitten. Hierdoor kunnen klachten ontstaan van de rug, nek- schouders en hoofdpijn. Het begeleiden van kinderen gebeurt ook preventief, juist om in de toekomst klachten te voorkomen.

 

smarl tol 270 173Ook kinderen die zeer beweeglijk zijn in de gewrichten zien we vaak. Hierdoor kunnen kinderen bewegingen maken die in een normaal bewegingspatroon niet kunnen. Zeker een afwijkend looppatroon komt dan vaak voor. Met name preventief (ter voorkoming van klachten)starten we dan de behandeling. Wel zien we dan vaak heup- en knieklachten ontstaan.

 

Ook voor een scoliose die gedurende de groei ontstaat kunt u bij ons terecht. Vanaf 11 jaar komen we de ernstige scolioses tegen. Tip: De laatste jaren komt de schoolarts minder op school en worden pubers minder gescreend op de ernstige vorm van scoliose. Bekijk daarom regelmatig de rug van uw puber. Trek aan de bel als u ziet dat de rug niet meer symmetrisch is.

 

Als uw jongere kind zich niet goed ontwikkelt op het motorische vlak (evenwicht, springen, rennen, hinkelen, ballen, kleuren of schrijven) kunt u ook bij mij terecht (zie sensomotoriek).

 

Wat doen we met de jeugd?

Na een intake en onderzoek starten we een behandeling op. Deze behandeling is aangepast op de klachten en de houding van uw kind. Deze zal bestaan uit oefeningen. De oefeningen zullen op de belevingswereld van uw kind aangepast worden. Het moet immers wel leuk zijn om met je lichaam bezig te zijn. De bedoeling is dat de oefeningen thuis geoefend worden. Immers spieren sterker maken of het corrigeren van een scoliose lukt niet met 1 keer in de week de spieren te trainen.fotopuberschrift180 270

 


Met oefentherapeuten uit onze regio hebben wij speciaal voor jongeren een leuk oefenschrift gemaakt. Hierin staan plaatjes van verschillende, voor de jeugd belangrijke, houdingen. Er staat een grappig stripverhaaltje in en er is veel ruimte over waar we oefeningen in kunnen schrijven. We merken dat de jongeren dit heel leuk vinden om te krijgen!

 

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail.

 

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 36 01 50 of stuur een e-mail.

Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

 

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
Telefoon 0572 360150
marleen@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 92weultjes