Incontinentieklachten

Als u ongewild urine verliest of uw plas niet kunt ophouden, heeft u last van incontinentieklachten. U bent niet de enige: ongeveer 40 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen in Nederland krijgt hier vroeg of laat mee te maken.

 

Meer over incontinentie

Als u incontinentieklachten heeft, zijn uw bekkenbodemspieren waarschijnlijk verslapt of te gespannen. Bij inspanning verliest u urine, waardoor u geneigd bent steeds vaker naar het toilet te gaan. Uw blaas reageert daarop en u krijgt steeds sneller het gevoel dat u moet plassen. Het gevolg: verstoord plasgedrag.

 

Wat kan ik voor u doen?

U krijgt veel informatie over hoe uw blaas en bekkenbodemspieren werken. Wij leren u die spieren bewust te voelen door ze aan te spannen of ze juist te ontspannen. U krijgt advies voor uw toilethouding, plastechniek en plasgedrag en doet oefeningen ter versterking van uw bekkenbodemspieren en voor houding en beweging. Hierdoor verminderen of verdwijnen uw klachten.

 

Voor incontinentieklachten kunt terecht bij Mieke Schaftenaar, telefoon (0572) 35 83 25 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 36 01 50 of stuur een e-mail.

Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

 

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
Telefoon 0572 360150
marleen@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 92weultjes