Artrose

Artrose (vaak slijtage genoemd) tast het kraakbeen in uw gewrichten langzaam aan. Uw kunt hierdoor klachten ervaren in bijvoorbeeld uw nek, onderrug, heupen, knieën of enkels.

 

Artrose: oorzaak en mogelijke gevolgen

Kraakbeen zorgt dat u uw gewrichten soepel kunt bewegen. Ook is het een soort 'stootkussen': het vangt de klappen op uw gewrichten op. Verdwijnt het kraakbeen, dan moeten uw botten dit zelf doen. Dat kan leiden tot botvervorming. Ook uw spieren, pezen en banden kunnen door artrose verzwakken. Op den duur kunt u pijn krijgen. Soms moet een gewricht zelfs vervangen worden.

 

Wat kan ik voor u doen?

Beweging stimuleert behoud van het kraakbeen en smering van gewrichten. Oefeningen verminderen uw artroseklachten en stijfheid en versterken pezen en spieren rondom uw gewrichten. Zo kunnen zij schokken in de gewrichten beter helpen opvangen. Ik leer u verder uw dagelijkse bewegingen te doen met zo min mogelijk belasting van uw gewrichten.

 

Ik geef tips om zo goed mogelijk om te gaan met pijnklachten en stijfheid en help u uw belastbaarheid ontdekken: wat kan uw lijf aan? Moet u een operatie ondergaan om bijvoorbeeld een knie of heup te vervangen? Voor en na de operatie kunnen Cesaroefeningen goed helpen.

 

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail

 

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 36 01 50 of stuur een e-mail.

Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

 

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
Telefoon 0572 360150
marleen@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 92weultjes