Speciaal voor.. Bekkenklachten

Naast regulier Cesartherapeut ben ik ook specialist in het behandelen van bekkenklachten. Houding- en bewegingsoefeningen kunnen juist ook dit soort klachten verminderen of wegnemen.

 

Bekkenklachten: waar en waarom?oc bekken 270 173

Pijnklachten laag in de rug, bij het stuitje, het schaambot, in de liezen en/of billen of rondom de heupen? Dat kunnen bekkenklachten zijn. Die kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, door overbelasting, een val of door een langdurig verkeerde houding. Soms kan een verstoorde bekkenbodemfunctie ook invloed hebben op het plassen, de ontlasting of het vrijen.

 

Behandeling van bekkenklachten

Ik stel na een vraaggesprek en onderzoek vast waar uw bekkenklachten vandaan komen. Vervolgens gaan wij aan de slag met het behandelplan. U krijgt onder meer oefeningen voor een betere stand van uw heupen, bekken en onderrug. U leert stabiliserende oefeningen en verbetert uw spierkracht. Ook krijgt u advies voor uw houding en manier van bewegen in uw dagelijkse leven.

 

Zwanger en bekkenklachten?

Bekkenklachten tijdens uw zwangerschap? Dan is individuele therapie mogelijk tijdens uw zwangerschap. Download hier de folder Bekkenklachten bij zwangerschap. Ook (of daarna) kan een zwangerschapscursus goed zijn. U leert uw houding aan te passen waardoor de kans op klachten kleiner is en u bestaande klachten beter onder controle krijgt.

 

Incontinentieklachten?

Verliest u ongewild urine of kunt u uw plas niet goed ophouden, dan kampt u met incontinentieklachten. U bent niet de enige. Ongeveer 40 procent van alle vrouwen en 10 procent van de mannen in Nederland krijgt hier ooit mee te maken. Dit kan bijvoorbeeld komen na een zwangerschap of bij mannen door een prostaatprobleem. Goede uitleg over de werking van uw blaas- en bekkenbodemspieren, adviezen voor toilethouding en 'plastechniek' en oefeningen helpen meestal goed.

 

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

 

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar

 

Hartkampweg 123
8101 WC Raalte
Telefoon 0572 358 325
mieke@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 93b