Wat is Cesar Oefentherapie?

Klachten die (zijn) ontstaan door een verkeerde houding of beweging, behandelen of voorkomen. Dat doet Oefentherapie Cesar. Deze erkende behandelmethode wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en soms uit de basiszorgverzekering.

 

Bewegen ... gaat niet altijd vanzelf goedoc comp 270 173

Iedereen beweegt op zijn eigen manier. Niet altijd is de manier waarop je loopt, zit of bukt de goede manier voor je lichaam. Je kunt daardoor klachten ontwikkelen aan het bewegingsapparaat. Denk aan pijn, krachtverlies of een bewegingsbeperking. Ook verkeerd gebruik van de spieren, spanningen, overbelasting of een (chronische) aandoening kunnen klachten geven. Oefentherapie Cesar kan helpen om van uw klacht(en) af te komen door bewuster met uw lichaam om te gaan en bewuster te leren bewegen.

 

Gericht oefenen: een gezonder lichaam

Tijdens Cesartherapie optimaliseer ik samen met u uw gehele houding- en bewegingspatroon. Wij kijken naar uw gehele lichaam. De oorzaak van een klacht zit namelijk niet altijd op dezelfde plek als de pijn: diverse lichaamsfuncties beïnvloeden elkaar. Ik maak u bewust van uw houding en manier van bewegen. Zo krijgt u inzicht in hoe uw lichaam reageert op pijn, belasting en spanning. Een gericht oefenprogramma zorgt voor een gezonder lichaam. Cesartherapie kan ook veel doen voor een gezonde geest.

 

 


Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar

 

Hartkampweg 123
8101 WC Raalte
Telefoon 0572 358 325
mieke@cesar-raalte.nl

KP logo

logo-cesar

logoVvOCM

pat beoordeling 93b